Sidor

Höst

Höst

Om mig

Mitt foto
Textillärare och fyrabarnsmamma. Gör det mesta inom textil.

söndag 14 juli 2013

Det var länge sedan det blev något skrivet!Direkt efter skolavslutningen gav vi oss iväg till Cadiz i Spanien och efter det upp till Höga kusten för att jobba och därför har vi inte varit hemma många dagar. Därmed har det inte heller blivit så mycket stickning eller bloggning.
(Och Medea hjälpte mig när allt på bloggen blev pyttesmått. Tack för det! )

Cadiz ligger i södra Spaniens sydvästra hörn, på en smal landtunga som sträcker sig ut i Atlanten, som Manhattan fast mindre. Det är en otroligt vacker stad, troligen Europas äldsta och har en historia som sträcker sig 3000 år tillbaka i tiden. Greker, kartager, romare och araber har i haft staden i sin besittning och där finns många historiska platser att beskåda för den som gillar sånt.


Den gamla delen av staden omges av en ringmur som araberna byggde.


Innanför muren ringlar sig de smala gatorna.
Barer finns överallt dit spanjorerna gärna sitter och tar sig några tapas.


Eftersom landtungan är smal är det alltid nära till den enorma stranden som säkert är en mil lång.
Dit går familjerna med sina solstolar och pick-nick vid 3-tiden och solen går inte ner förrän
vid 9-tiden på kvällen.

Vill man se Spanien utan turister och trista turisanläggningar är Cadiz ett utmärkt alternativ! Här finns också turister men inte i stora massor och man får uppleva hur spanjorerna lever sin vardag och fritid.
Eftersom staden ligger vid Atlantkusten blir det inte lika varmt och hett som det blir vid Medelhavet. Jag upplever luften något behagligare och det blåser från havet för det mesta. Badvattnet är också ganska svalt och vågorna blir fantastiska på eftermiddagarna.

Och några garnaffärer har jag inte hittat! Det är nog ingen som behöver sticka när man bor så nära Afrika! Ett par fullproppade tygaffärer hittade jag men de hade inte så mycket att hämta. Det var kartonger från golv till tak, 2 kvm för kunden att stå på och lika många till expediten som också hade en stege för att komma åt allt som fanns i kartongerna ( hur står man ut ), och tygbuntarna var inlindade i plast.

Faktum är att det är bra om man låter sin händer vila emellanåt!

Andalusien som är distriktet, är ett jordbrukslandskap och det kan man se på marknaden.
Allt finns i överflöd!!
Jag ska gör att extra inlägg om marknaden
 där fiskavdelningen är något makalöst utifån en norrlänning perspektiv!!


1 kommentar:

ozelote sa...

Din länk till Medea har blivit en länk till Wikipedia... :O