Sidor

Höst

Höst

Om mig

Mitt foto
Textillärare och fyrabarnsmamma. Gör det mesta inom textil.

torsdag 22 augusti 2013

Vad man kan hitta när man flyttar

Det kommer fram så roliga saker när man flyttar! Saker som man helt glömt att man har och som väcker roliga minnen. Jag måste bara fota dem innan de åker ner i kartongen igen. Jag gissar att några av barnen gärna vill ta dem till sig nu när de blivit vuxna. Då de lades ner i lådan ville barndomen glömmas av tonåringarna och jag är väldigt glad över att jag sparade dem. 


Jag har fått många pussar på munnen. 

Jag sydde två till varje barn, en stor och en lite mindre och försökte göra ögon och hårfärg som barnen såg ut då de fick dem. De mindre dockorna var mer populära att leka med. Och plastdockorna var aldrig populära att leka med.

Äldsta dottern har sytt en fin dress.
Härligt sliten och kärt lekt  med genom åren.

Jag har fått salva på magen.

Något av barnen har stickat en fin halsduk.

Två syskon tillsammans.

Det var riktigt roligt att sy de här dockorna, även om de tog tid och var pilliga att göra. Dessa är sydda på 80 och 90-talet och säger en del om hur vi gjorde och tänkte på den tiden. Jag har sett att de fått en renässans igen och det är många som Waldorfdockor till sina barn. Klokt och mycket trevligt tycker jag!

Jag blir riktig glad när jag ser dem!

7 kommentarer:

Efwa - Medea sa...

Visst är de fina.
Jag har både sytt dockor och lärt andra att sy. Har en massa material kvar sen då och tänker sy till mina ev barnbarn som kanske kommer i framtiden.

Anonym sa...

Så fina dockor. Jag syr på en till mitt andra barnbarn. Det första har fått en tidigare. Roliga att sy och fina blir dom!
Iréne i V-ås

Clara sa...

Vilka fina! Vad roligt att de verkar ha blivit flitigt använda också, de som blivit pussade och använda på andra sätt som syns är ju extra charmiga. Då syns det att de är älskade.

AnNie sa...

Hej, underbara dockor, vill bara tala om att jag använt ditt mönster på vriden resårstickning med fläta på ett par vantar som jag gjort och lagt ut på online stick café på facebook och länkat till dig. Om du inte vill det så hör av dig så tar jag bort inlägget. Med vänlig hälsning, Anita

AnNie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Melody and M.E sa...

Åh.. så roligt att få se några waldorfdockor igen Jag köpte ett par till mina döttrar och sydde en själv.
Den jag sydde är i ljusbrun trikå, det hörde ju också 80-talet till, att det skulle finnas dockor i alla färger.
Den jag sydde ligger i leklådan nu, men inte är det den barnbarnen leker med. Nej, de väljer Barbie oavsett ålder på barnbarnen! Jag har material kvar till flera dockor, men det kommer nog ligga kvar där i skåpet till någon en dag städar ut efter mig och undrar vad det är!
Kram
M.E

ZtorZillen sa...

Men ÅHHH så fina! Det ska jag också göra, om jag får barn en vacker dag! Längtar så! :D