Sidor

Höst

Höst

Om mig

Mitt foto
Textillärare och fyrabarnsmamma. Gör det mesta inom textil.

söndag 15 mars 2015

Marks nr 20 från 1958


Det var minsann länge sedan som jag skrev något här. Jag har ju som så många andra hemfallit åt Instagram men lovar att inte sluta upp med att blogga. När jag kikade in på inläggslistan hittade jag ett nästan färdigt men inte skickat inlägg. Slarvigt!  Nå ja, här kommer det. Det är ett nummer från Marks från 1958 med barnmodeller. Jag fortsätter ju att köpa in sticktidningar men inköpen går i vågor och just nu har det varit lågsäsong på den varan. Åtminstone för mig. 
Omslagsbilden visar den tidens "mobila telefon" det vill säga en telefonkiosk. Sådana finns knappast längre men de var mycket praktiska och jag använde sådana många gånger då jag behövde ringa och inte hade annan telefon att tillgå. Jag minns att det drog jäklig kallt när jag stod där inne men det var nog för att det var mitt i vintern i Umeå. 
Flickan i kiosken har en tröja stickad med ett mönster av lyfta maskor.
I ingressen går att läsa: "en klok och skicklig representant från Konsumentinstitutet ( numera konsumentverket, skulle jag gissa) rekommenderade stickning av barnplagg som lönsamt, praktiskt och väl värt att lägga ner lite arbete på -  och vidare - låt oss få tillägga en sak: att sticka till barnen är roligt! Roligt för att allting blir så sött och charmigt på barnen.
Tösen har en V-ringad jumper, veckad kjol och fina skor.

"Italiens tjusigaste kragidé- höstens toppsuccé" på en tjocktröja i tonårsstorlek.Lille knatten petar i näsan och har en finfin tröja nerstoppad i finfina hängselbyxor á la Tjorven. 

"När mamma får bestämma" så blir det hemstickade vinterdressar i rött och blått till syskonen.

" Ett plagg att bli populär i - 
en bedårande trevlig flickolle med den nya klädsamma ovalkragen i syrenlila.

Inga kommentarer: