Sidor

Höst

Höst

Om mig

Mitt foto
Textillärare och fyrabarnsmamma. Gör det mesta inom textil.

onsdag 24 september 2014

Lägesrapport mysterievantar och bakläxa

Som jag misstänkte skulle jag hamna på efterkälken med mina  Torirots mystery-mittens . Jag är på tredje ledtråden och idag kom den femte. Men vad gör väl det?  De är jätteroliga att sticka och jag gillar verkligen att sticka i det här lite sträva tvåtrådiga ullgarnet som jag inte har något namn på. Färgerna tilltalar mig också, turkos och ljusgrå.
Och jag har fått bakläxa! Vi var och hälsade på sonen i helgen och jag tog med ett par stickade sockor och tänkte att han skulle bli glad. Han har riktigt stora fötter, st. 48 och utmaningen var att få till sockor i den storleken. Inte så enkelt dock när det inte finns fötter i storlek 48 i närheten att prova på så det var bara att chansa. Och glad blev han såklart men de var på tok för stora!!! Där säkerhetsnålen sitt slutar hans fötter så det blir att repa upp det mesta eftersom jag stickat från tån och uppåt.

 Lärdom : det är ingen bra idé att sticka från tån och uppåt när man är osäker på storleken!!
Så jag fick ta hem och göra om nästan alltihop!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Kanske det är försent nu men annars kan det vara ett alternativ att klippa av foten vid lämpligt ställe och sticka nya tår. I slätstickning syns det som regel inte så mycket även om maskorna förskjuts en halv maska när man vänder håll.
Hälsningar Fröken Slöjd

kråkspark sa...

Tack för tipset! Jag funderade på det men var inte säker på att det ska funka.

Sophie sa...

Brukar funka toppen att klippa och sticka åt andra hållet med strumpor! Brukar laga slitna sockor på det viset, klipper bort den häl eller tå som behöver bytas ut och stickar på en ny. Ska du korta av en tub utan ökningar/minskningar kan du ju tom klippa bort det överflödiga och sy ihop delarna med maskstygn!