Sidor

Höst

Höst

Om mig

Mitt foto
Textillärare och fyrabarnsmamma. Gör det mesta inom textil.

söndag 18 mars 2012

Disktrasetest genomfört

Jag har under en tid testat hur bambugarnet fungerar i disktrasor. Bambufibern ska ju enligt expertis har många goda egenskaper som du kan läsa om i  ett tididgare inlägg.

 .
Nu kan jag konstatera följande: frågorna är från det tidigare inlägget och svaren är blå.

1. den är antibakteriell och kineserna har visst använt den länge - super till disktrasa med andra ord men även i sjukhussammanhang, barnkläder m.m. - Ja, trasan luktar inte illa efter en veckas normal användning!
2. den har flera gånger högre fuktupptagningsförmåga jämfört med bomull - Ja, den suger verkligen bra och är lätt att torka av med !!
3. den är antistatisk - det har jag inte testat
4. starkare än bomull - inte helt lätt att komma fram till efter ett par veckor användning, men den verkar vara stark!
5. torkar snabbare än bomull - trasan torkar verkligen snabbt med tanke på att den är ganska tjock !
6. odlingen kräver långt ifrån samma mängder konstgödsling, besprutning och bevattning vilka är det största problemen med bomullsodlingen i världen
7. bambuplantan skördar man och sedan växer den upp igen
8. det är inte samma bambusort som pandabjörnarna äter

Dessutom blir den lika fin efter tvätt!!Därför har det blivit fler disktrasor och dessa ska skickas till döttrarna. Den översta runda var trevlig att sticka och var ren improvisation. Varför ska en disktrasa vara fyrkantig?

2 kommentarer:

Garnhumlan sa...

Det här tycker jag var ett mycket intressant inlägg! Jag har gjort disktrasor i lingarn, men nu ska jag absolut prova bambu också.

virkadochvrickad sa...

hej va roligt att läsa har nämligen riktigt in migpå just bambu disktrasor och skall försöka marknadsföra detta. ett väldigt bra test som du genomfört och jag håller helt med dig... kika gärna in hos mig på virkadochvrickad.blogspot.se

mvh hannah