Sidor

Höst

Höst

Om mig

Ägnar min tid åt textil i alla former, trädgård och lagar av allt som den ger, läser och reser

tisdag 4 december 2012

De bästa saffransbullarna


 Det känns bra att spinna vidare lite på julbakstemat här på Kråkspark!
 I söndags blev det inte bara pepparkaksbak. Jag bakade även familjens favorit när det gäller saffransbullar. Receptet till degen är som till vilka lussebullar som helst. Skillnaden är fyllningen. Och här kommer receptet:

Innan jag sätter i gång med degen börjar jag med fyllningen:
Lägg ca 1 hg smör som är rumsvarmt i en liten bunke. Tillsätt 2 msk socker, 1 msk kanel och 1 msk kardemumma. Mosa ihop allt och släta sedan till ytan och lägg plast över. Ställ i kylskåpet för att stelna.
Sätt ugnen på ca 250 grader.
Efter 1 timmes jäsning i bunken formas och trillas degen till ganska små bullar som får jäsa på plåten i ca 15 min övertäckt med en bakduk. Saffransbröd torkar lätt!
Skär med en liten sked smöret i bitar. Vänd bullen upp och ner och tryck in smörbiten och kläm ihop degen så att smöret inte kommer att rinna ut när den senare är i ugnen.
Jäs ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i ca 6-7 min mitt i ugnen.

En bulle som är ituskuren och man kan se det goda innehållet!!!
Bullarna är godast när de är varma!



Inga kommentarer: