Sidor

Höst

Höst

Om mig

Mitt foto
Textillärare och fyrabarnsmamma. Gör det mesta inom textil.

söndag 8 december 2013

Vintern är här och en ny mössa


Detta är första vinterbilden från vårt fönster!  Vintern kom verkligen med besked! Snön bara vräkte ner i fredags sen blev det - 11 grader och vi hade massor av domherrar vid fågelbordet idag. Det känns skönt att få landskapet lite upplyst nu när det blir mörkt så tidigt.
Söndagen har jag ägnat åt pepparkaksbak ( världens godaste pepparkakor, och snabbaste! ) och saffransbullar . Det blir samma sorter varje år, härvidlag är jag ganska konservativ.


Jag har också avslutat och blockat en ny mössa. Det är modellen Caller Herrin av Kate Davies ( jag är en Kate Davies-fan ) . Hon har ett häfte med tre fina mössor som heter The Hats of Midlothian och jag blev sugen på att sticka alla tre. Den här mössan är ett bra restgarnsprojekt. Jag har minskat på mitt lager av indigofärgade små snuttar och vita och grå tvåtrådiga garner från Yllet, Morjärv, mfl. Först stickade jag en mössa efter beskrivningens maskantal och jag var väl lite slarvig att mäta exakt masktäthet så mössan blev på tok för stor. Det var bara att dra upp och börja om och då gjorde jag inga ökningar efter muddkanten som det stod i beskrivningen. Det gav väl inte exakt samma form på mössan som originalet men den passar i alla fall mig bra och jag är jättenöjd med färgerna. Det blir också väldigt fint med I-cord-avmaskningen i nederkanten, som man gör sist av allt. Jag har använt stickor nr 2,5 till muddkanten och 3,5 i kullen och vid noggrannare mätning är masktätheten 6 m på 1 inc, alltså 12m på 5 cm.

1 kommentar:

ANNEPÅLANDET sa...

Veldig flott lue! Likte fargene veldig godt :-)