Sidor

Höst

Höst

Om mig

Mitt foto
Textillärare och fyrabarnsmamma. Gör det mesta inom textil.

onsdag 23 april 2014

En inspektion.


Innan vi sätter igång ordentligt med trädgårdsarbetet tog jag några bilder på gården för att komma ihåg hur det såg ut. Om några år kan man ju känna sig lite stolt över att det hänt saker och ting. 


I den här slänten i östra delen av gården har vi avverkat bort all granskog som växte ända fram till huset. Under hela vintern har vi eldat ris och allt är inte klart än. (Hur mycket ris kan det bli??) Flera grannar har tipsat om att vi kan köra det till majbrasan, men det är för mycket ris och slänten är för brant så det skulle bli för jobbigt. Det skulle i så fall bli Europas största majbrasa!! Nåja, det har blivit ljust och fint i backen och vi tänker oss att plantera fler träd så det utvecklas till en fin lövskog. Och alla lupiner ska jag ta död på!!!!!! 


I slänten ner mot vägen på östra sidan har vi grävt gropar och planerar att sätta dit bärbuskar.

Väster om huset ligger i tre nivåer. Den längst ner mot vägen ska vi bygga planteringslådor. Där kommer vi att odla massor av grönsaker och kryddor.


Till höger om lådprojektet har vi en rabatt som helt och hållet måste grävas om. Och till vänster om lådorna står ett fult staket som ska bort. Utanför staketet lämnar vi till en annat århundrade. Det behöver helt och hållet grävas om. Man kan ju inte hinna med allt på ett och samma år! Lupiner, lungört, kirskål och nässlor ska bort med våld!!!! Så här års innan färgerna och grönskan kommer igång ser det ganska trist och tråkigt ut när man ser det på bild. Men jag har ju påsklov nu så några saker ska jag allt hinna med att fixa!1 kommentar:

Kerstin sa...

Rätt tänkt! Det är jätteroligt att h kvar bilder på hur det såg ut från början.Fortsätt att fotografera när ni sedan gör ändringar, för det kommer ni säkert att göra. Man ser vad som fungerar bra efter hand, vad som blir för jobbigt, vad som inte fungerar o.s.v. och då är det kul att man har bilder på utvecklingen. Lycka till!