Sidor

Höst

Höst

Om mig

Mitt foto
Textillärare och fyrabarnsmamma. Gör det mesta inom textil.

onsdag 23 april 2014

Trädgårdsfynd

 Vårt hus kallas av folk i byn för "Yst på villan" vilket betyder villan till öster. Det är den första "villan" som byggdes i byn på 20-talet och den ligger på den östra sidan av dalgången. Man brukar namnge gårdar på det viset häromkring. Fler exempel är "Norr om ån", "Yst på backen" osv. Trevligt , tycker jag. Gården som vi tog över är helt övervuxen av ogräs som Lungört och Lupiner och mina förhoppningar om att det skulle finnas något av "värde" var helt på noll. 
Men faktiskt har jag gjort några fynd och när snödropparna tittade fram för några veckor sedan hoppade jag av glädje. Mina senaste botaniska fynd är följande. Även om de är få så blir jag glad över allt som tittar fram! Jag har plockat bort ogräs runt om så de får ordentligt med plats att veckla ut sig och gärna fröa av sig så det blir fler nästa år. När de blommat ut gräver jag upp dem och stoppar ner dem där de får ett bättre liv.Pärlhyacint är min favorit!
Jag är extra glad över att vi har dem!Vad det här kan vara vet jag faktiskt inte!
Det är inte snödroppar i varje fall.
Kan det vara vita Scilla?? Någon som vet?
Vackra är de i alla fall!Jag är dåligt påläst om lökväxter, känner jag.
Det här är en Scilla-liknande blomma fast större och ljusblå i färgen.
Och en enda liten blåsippa har visat sig!!!
Gissa om jag ska ta hand om den och vårda den ömt!!
Tänk en hel matta med dessa Scillor!
Ja, drömma kan man göra. 

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Spännande att se vad dyker upp i en ny trädgård.
Jag är tveksam till att det är vit scilla. Kan det vara snöklocka? Det är svårt att se på din bild men Snöklocka brukar ha lite grönt ytterst på kronbladen. Googla och jämför.

kråkspark sa...

Tack för tipset! (varför tänkte jag inte på det själv?) Jag googlade och det är inte snöklocka för de har inte de där gröna prickarna. Men så fina snöklockorna är! Såna vill jag ha! Och det är nog ganska säkert vita scillor de jag har.