Sidor

Höst

Höst

Om mig

Mitt foto
Textillärare och fyrabarnsmamma. Gör det mesta inom textil.

fredag 30 maj 2014

Så mycket som händer på landet!

Vem har sagt att det är långsamt att bo på landet? Inte jag i alla fall. Att flytta ut på landet för att komma bort ifrån stadshetsen innebär inte att man får ett händelselöst liv, det kan jag intyga. Visst, vi har mycket att göra för att få ordning på allt och vi jobbar hårt, men känslan av att bara gå rakt ut och känna frisk luft och höra fåglar slår de flesta av upplevelser. Här är några exempel på vad som hänt de senaste dagarna:


 Tranan spatserar utanför på fältet. Det är inte varje dag de går så nära att man kan få dem på bild. 


10 kubikmeter ved behöver tas om hand. Talesättet säger att veden värmer två gånger. 1 då man tar hand om den och 2 då man eldar med den. Det stämmer inte! Den värmer flera gånger än så. Tänk så många gången den behöver flyttas runt och staplas. Till sågen, till kapen, till vedboden, och till pannan. Det är gratis motion!


I vår by finns ett byalag som igår arrangerade den fantastiska kakfesten. Man har bakat kakor, lika många sorter som alfabetet och för 60:- fick man kaffe och så många kakor som magen orkade. Alla träffades i solen och kakorna gick åt som smör i solsken!

Inga kommentarer: