Sidor

Höst

Höst

Om mig

Mitt foto
Textillärare och fyrabarnsmamma. Gör det mesta inom textil.

torsdag 22 maj 2014

Tomater

Det är inte klokt att man måste jobba när det är så vackert och skönt vårväder! Jag skulle istället vilja vara ute hela dagarna i trädgården och fixa och dona med allt som jag har lust med. Men jag gör vad jag kan på kvällarna men jag hinner ju inte så mycket. Och ogräset växer snabbare än jag hinner få bort det ( ja, i den här trädgården finns det extra mycket av den sorten ). Ikväll var en sån där helt underbar kväll när koltrasten i skogen sjunger ikapp med storspoven ute på fältet. Och hörde jag inte göken också när jag vattnade i landen? Istället för att rensa ogräs så tog jag hand om tomatplantorna som växer så enormt att de måste flyttas. Vi har haft dem inne i fönstret och där har de trivts så bra att de måste flyttas ut till vår inbyggda altan som numera får vara vårt växthus.



Visst är de väl förunderligt med naturen? Jag köpte en burk med små knapriga tomater på ICA ( kanske babytomater ), sedan stoppade jag en tomat i munnen för att suga bort "slemmet" som finns runt fröna inne i tomaten. Fröna är så pyttesmå att de inte gick att hantera med fingrarna så jag spottade ut saliven med fröna på ett hushållspapper som jag sedan stoppade i jorden. Inom en vecka (!) hade fröna grott!! Jag kunde väl aldrig tro att det skulle gå med en sån fart! Och att plantorna skulle bli så stora och fina och med massor av blommor så tidigt kunde jag heller aldrig tro! Men så är det.



 Och några blommor har redan blivit små gröna tomater! För att de ska få mera plats att breda ut sig på flyttade jag alltså ut dem till altanen där en fönsterruta saknar glas och hoppas innerligt att det inte ska smälla till och bli frost. Jag får kanske täck för den saknade rutan med en filt eller något så inte kylan kommer in. Plantorna behöver nog också större krukor så att plantorna får utrymme nog. Det får jag skaffa hem! Jag ser fram emot att kunna skörda en stor skål med små, röda, knapriga, söta tomater! Mums!

1 kommentar:

Camilla Edelbring sa...

Det där med att odla är ett av det bästa med sommaren. Känslan när man går ut i landen och hämtar vad man behöver den slår inte mycket annat.