Sidor

Höst

Höst

Om mig

Mitt foto
Textillärare och fyrabarnsmamma. Gör det mesta inom textil.

torsdag 31 juli 2014

En textil reseupplevelse

Vi var ju till Portugal under tre veckor i sommar och upplevde många fina saker. På det textila fronten hade jag inte så stora förväntningar. Det brukar jag inte ha när vi är ute på resa men den här gången fick min textila nördighet ett riktigt påslag! Vi åkte till en av världens äldsta universitetsstäder som heter Coimbra och ligger en bit norrut mot Portohållet, om man kommer från Lissabonhållet. Staden verkar jättetrevlig och har, som så många andra portugisiska städer, många historiska byggnader, gamla stadsdelar och fornminnen. Sånt är ju roligt att kolla på och det är det man får information om i turistbroschyrer och reseböcker. Så det var en riktig överraskning när vi råkade hamna på den här gatan i den gamla stadsdelen som ligger i anslutning till det gamla universitetet.


Många flitiga fingrar har virkat gatudekorationer upphängda mellan husen så att ljuset lyste igenom och det var så fantastiskt vackert att jag alldeles gick i spinn! Jag måste ju bara plåta så mycket det gick! Och här fån ni också se och låta er inspireras!Man har också dekorerat runt några fönster på det här viset. Jag har aldrig sett något liknande. Detta vittnar kanske också om att man är ganska aktiv inom textila hantverk i Portugal. En hel det garnaffär fanns också. Mer om det en annan gång.3 kommentarer:

Elisabeth (ingen du känner) sa...

Vad fint! Vilken härlig överraskning att bara hitta något sånt på semestern!
Jag blev nyfiken och googlade "Coinmbra crochet". Hittade bl a en video på Youtube där det stod lite info på engelska också:
"CITY OF COIMBRA FESTIVITIES - Since 1970, the Coimbra city holiday is on 4 July, the day of death of the patron saint, Queen Santa Isabel. In 2014, started on July 4th the 2nd Festival of Social Crochet. Squares and crochet roses of different colors and points are suspended over the streets, on handrails, windows and trees from streets Fernandes Tomás, Quebra Costas and Arco de Almedina. These crochet pieces stay on the streets until at least August 31, end of the festival. More than 100 people, including 50 residents and merchants of this Upper City of Coimbra, participated in drafting the crochet work. This design was created by a group of students from the University of Coimbra, as a manifesto against the isolation of the elderly."

kråkspark sa...

Tack för att du delar med dig om fakta kring det här! Så otroligt intressant! Att man gjort det här i en manifestation gör det hela ännu bättre! Det verkar också som att det finns flera gator med virkat. Det missade vi.

Anonym sa...

Hello, its nice post about media print, we all understand media is a wonderful source of data.


Stop by my blog: North Dakota Sex Party