Sidor

Höst

Höst

Om mig

Mitt foto
Textillärare och fyrabarnsmamma. Gör det mesta inom textil.

måndag 21 juli 2014

Hemkomst


Det är dags att börja blogga igen! Har varit på resar runt om i Portugal i dryga tre veckor. Det har varit fint och det blir några inlägg om det när jag fått ordning på bilderna. Just nu är jag bara så hänförd av att komma hem till vårt hus på landet, våra nyanlagda odlingslådor och allt runt omkring i landskapet som förändrats så mycket under tiden vi varit borta. Vår första sommar här i huset känns speciellt och man vet inte i förväg hur allt ska bli och fungera. Det är ju också på sommaren man är "hemma" och "bor in" sig ordentligt eftersom veckorna annars mest består i att jobba och få den biten att fungera. Mina trädgårdsdrömmar har helt slagit in och resultatet är mycket över förväntan så här långt! De i sommar hemmaboende barnen har fått sköta vattning och gräsklippning när vi varit borta och de har de gjort med bravur.

Fina rödbetor och i korgen ligger mangold som ska förvällas och frysas in.


 Det som återstår nu vid hemkomsten är att rensa ogräs och skörda och det vill inte betyda lite. Jisses så mycket som vuxit till sig och jag har skyndat att skörda broccoli, spenat och mangold i förhoppning att det ska komma upp en ny omgång. Till min förvåning har rödbetor (som är förvånansvärt stora), morötter och lök lyckats riktigt bra och vi smakade på det första rödbetorna med smör idag!

3 kommentarer:

nattugglan sa...

hej hittade till din blogg då jag satt o letade på google om bambugarn.. Jag stickar /virkar också disktrasor i bambugarn..men bor i Finland o jag använder Novitas bambugarn.. ett härligt garn...Du har jättefin "pärmbild"..så vackert landskap med dimman!! Ha en bra dag!

Kerstin sa...

Jag är imponerad av att du har lyckats hålla ohyran borta. Inga hål i bladen. Fantastiskt!

kråkspark sa...

Jag har klarat både rödbetorna ( brukar det bli hål i dem förresten?) och mangolden men du skulle se broccolin! Helt perforerad!