Sidor

Höst

Höst

Om mig

Ägnar min tid åt textil i alla former, trädgård och lagar av allt som den ger, läser och reser

tisdag 20 mars 2012

Jag vill tipsa om en blogg som jag gillar.

Jag vet inte om ni känner till Kate Davies från Edinburgh i Skottland. Hon har en blogg som jag gärna läser! Den innehåller förutom vackra naturbilder från omgivningarna runt Edingburgh alltid intressanta inlägg om vad hon sysslar med. Dessutom gör hon väldigt fina modeller i stickat som också finns på Ravelry. Hon har nu skrivit ett "faktablad" som heter "Textisles" (fattar inte riktig hur det uttalas ) , som innheåller två mönster + historiska faktatexter om nautisk stil. Förra numret handlar om smock och är något för den textilnördiga, som jag och den innehåller också ett par jättefina mönster.



Det här är länken och den leder oss också till några tutorial-filmer som visar hur man stickar rätstickning (garter stich ) när man stickar runt!! Fantastiskt! De andra två filmerna visar hur man stickar "cockleshell lace", ett slags snäckskalsmönster som båda medföljande mönstren stickas i. Kate Davies
Jag ska absolut köpa detta nummer och ser fram emot intressant läsning!

Hon har sin blog på Wordpress och jag följer henne via min mejl och jag har inte kommit på om det går att få in henne som följare på min blog. Någon som vet om det funkar???

1 kommentar:

Lotta Luvin sa...

Isle betyder ö, och uttalas 'ajl' Textisles uttalas alltså likadant som textiles (dvs textilier på svenska)

Gissar att det handlar om nåt slags ö-relaterade textilier, alltså?