Sidor

Höst

Höst

Om mig

Mitt foto
Textillärare och fyrabarnsmamma. Gör det mesta inom textil.

söndag 9 december 2012

En jättefin bok !


Vill bara visa mitt senaste bokinköp! Den är japansk och har mönster till olika tunikor/klänningar.
Jag har länge kollat runt på vad japanerna håller på med inom stickning, virkning och sömnad. Jag bli så inspirerad av deras färg och formspråk och enkelheten i modeller och sätt att prensentera idéerna. den här boken är ett bra exempel. Den heter Stylish Dress Book - "wear with freedom" och är skriven av Yosiko Tsukiori och översatt till engelska . Hon har gjort flera böcker och jag kommer att köpa fler för de är så inspirerande!
Här är exempel på några av modellerna i boken:

Den här ska jag nog sy.Boken innehåller mönsterark och vad jag kan förstå så finns det även våra "nordiska storlekar". Japanerna är ju ofta så små jämfört med oss storväxta vikingar. Det har jag inte undersökt närmare men man kan utläsa det av storlekstabellen.
Sömnadsbeskrivningarna är gjorda på ett så fiffigt sätt med en ritad skiss över plagget och sedan numrerat i vilken ordning man ska göra de olika detaljerna. Jättebra för den ovana sömmerskan/sömmaren. Jag tror nog ändå att man behöver lite sömnadsvana och erfarenhet för att klara av detaljerna, men det är bara vad jag tror.
Jag har ännu inte sytt något ur den men åtrekommer då jag gjort det.
Sammanfattningsvis så är det en bok med många trevliga modeller och den är mycket trevlig att bara bläddra i och låta sig inspireras och man får även en lite inblick i vad japanerna håller på med i den textila världen.Finns att beställa på adlibris .

3 kommentarer:

Varmvit sa...

Den ser jättefin ut! Jag blir riktigt sugen att beställa. Kan du vid tillfälle kolla bystmåttet på största storleken? Det är ju snopet om jag beställer den och allt är för smått...

Maria sa...

Åh vilken fin bok! Härliga mönster!

Jo, t-pins använder jag som knappnålar de är bra att trycka i pusslet och man ser de tydligt.

Maria sa...

Åh vilken fin bok! Härliga mönster!

Jo, t-pins använder jag som knappnålar de är bra att trycka i pusslet och man ser de tydligt.