Sidor

Höst

Höst

Om mig

Mitt foto
Textillärare och fyrabarnsmamma. Gör det mesta inom textil.

söndag 20 januari 2013

Mitt "Lopi-försök" akt 3

Igår kväll avmaskade jag andra ärmen på min sk. "Lopi"-kofta. Vet inte om jag vågar kalla det Lopi utan att man "tar" namnet från originalet eller något sådant. Den är i alla fall inspirerad därifrån och mönstret är lånat från  en Vermorgun som är en nedifrånochuppstickad väst. Jag har stickat uppifrånochner.

Passformen är perfekt och nu kommer nästa avsnitt: knäppkanten eller "steek" som många kallar den.

Kate Davies klipper upp och sedan virkar hon om kanten. Jag kommer att sy på maskin med trestegssicksack längs med båda sidor av framkanterna innan jag klipper upp. Det brukar fungera bra och det bli nog smidigare än att virka, då själva virkningen blir ganska "klumpig" i mitt tycke. Efter klippningen plockar jag upp maskor till kanten.

Funderar på om det ska bli en slätstickad kant eller rätstickad i olika färger. Hmmm... här får jag tänka lite till.
Kate Davies har ju också plockat upp maskor från båda sidor av virkningen så att den så småningom blir "instickad" i steeken. Då blir det ju fint även på avigsidan. Så får det nog bli för mig också.
Men sjutton vad mycket det är som ska göras med knäppkanter! Igår kväll kändes det som om koftan snart var klar, för att idag vakna upp med en annan sanning.

2 kommentarer:

Tina sa...

Det är så läskigt att klippa upp i det man stickat.
När jag stickade min senaste kofta så sydde jag två raksömmar bredvid varann på var sida om klippet. Det funkade väldigt bra.
Koftan används så gott som dagligen och visar inga tecken på att löpa upp.
Vad fina vantar du har gjort!

Kerstin sa...

redan klar?! Oj,oj vad snabbt du måste sticka. Och jättefin blev den också. Imponerad.