Sidor

Höst

Höst

Om mig

Mitt foto
Textillärare och fyrabarnsmamma. Gör det mesta inom textil.

tisdag 7 januari 2014

Nytt år, ny mobilficka

När det nya året är i sin linda känns det mycket bra att unna sig en ny mobilficka i snygga färger och mönster, som också livar upp lite i vintermörkret. 
Här i ett klassiskt hundtandsmönster.
Fy sjutton så mörkt vi har haft hela jullovet! Solen, var tog den vägen? Nå ja, den kommer nog snart. 
Jag är nog inte den första som anser att det inte går att ha en mobiltelefon utan en skyddande påse. Och det av flera anledningar. Den första är ju att om man tappar den i golvet eller på marken så håller den bättre. Jag vet inte hur många elever jag har vars mobiler är spruckna i glaset! Den andra anledningen är att glaset inte blir repigt av allt stoppande i fickor, liggandes i väskor etc. Den tredje anledningen, tycker jag, är att jag hittar den mycket bättre. När jag stoppar ner handen i väskan så känner jag var jag har den utan att behöva leta så mycket. Och den fjärde är att det är bara min mobil som har en sån påse och ingen annan. 

Någon tycker kanske att den blir för tjock att ha i byxfickorna, men där förvarar aldrig jag min mobil så det är inget problem för mig. 

Vill du sticka en så har du ett mönster här. Var så god!
Denna är stickad i tvåtrådiga ullgarner med stickor nr 3. Mönstret stickas runt i svart ( S ) och vitt ( V ) och I-cord- avmaskningen i rött.

Mönstret är delbart med 4 och mycket enkelt:
Varv 1: SSVS
Varv 2: VVVS
Varv 3: SVVV
Varv 4: SVSS

Eller om du vill läsa det åt samma håll som du stickar:
Alltså du läser från höger till vänster och nerifrån och upp.
Varv 4:  SSVS
Varv 3:  VVVS
Varv 2:  SVVV        
Varv 1:  SVSS

Lägg upp 44 m med svart garn och ta ihop till en ring. Sticka 1 v rm. Sticka efter mönstret varv 1 - 4 och repetera 9 ggr eller så stor du vill ha din påse.
Byt till rött garn och gör en I-cord-avmaskning . Se här film på hur man gör den.
När du kommit runt hela varvet med din I-cord fortsätt sticka I-cord utan avmaskningen så lång som du vill ha ditt band. 
Gör så här: lägg upp 1 maska till så du har 4m på stickan. Sticka dessa 4 m, sedan flyttar man tråden till första maskan igen och stickar fyra nya maskor, osv. Du vänder alltså inte arbetet.

Fäst alla trådar och sy fast I-corden till en ögla. 
Slå i en tagg-tryckknapp. De är faktiskt jättebra och håller bra och länge trots flitig användning. 
Blocka påsen i ljummet vatten och lite schampo så blir den mjuk och mullig.

3 kommentarer:

Medea sa...

Hundtandsmönster är verkligen snyggt!
Du måste registrera dig på Dee&Doe-sidan för att komma åt mönstret. Det borde stå men jag kom på det. Lycka till! Modellen är verkligen superfin och som du förstår, lättsydd.
Lycka till!

Otaliga projekt sa...

Jättefin! Tack för att delar med dig av mönstret. Än så länge har jag ett tvåändsstickat fodral som jag är SÅ stolt över, men en vacker dag så blir det liggande nånstans....

Otaliga projekt sa...

Jättefin! Tack för att delar med dig av mönstret. Än så länge har jag ett tvåändsstickat fodral som jag är SÅ stolt över, men en vacker dag så blir det liggande nånstans....