Sidor

Höst

Höst

Om mig

Mitt foto
Textillärare och fyrabarnsmamma. Gör det mesta inom textil.

lördag 4 augusti 2012

Mammelucker


Den rätta loppiskänslan har tyvärr fått sig en liten törn av alla mer eller mindre "stylade" loppisar som börjar dyka upp här och där. Dyrt har det blivit på många ställen och då är det inte lika roligt tycker jag.  Det är synd och vissa väljer att skylla det på Antikrundan som fått så många intresserade av gamla grejor. Vad vet jag. Själv vägrar jag att handla om det blir för dyrt.
Tack och lov så finns det fortfarande en hel del "riktiga" loppisar kvar och när man är ute och åker man hittar dem längs vägkanterna. Oftast finns det bara en massa skräp men rätt vad det är så dyker något upp som intresserar mig. Som de här fina mammeluckerna, till exempel!
De passar nog en tjej i 7-8-årsåldern, gissar jag och är så fint gjorda. De är sydda efter konstens alla regler och har dubbla sömmar överallt och flera "roliga" delatjer:


I midjan finns knapphål både på fram och baklinningen. Jag gissar att de knäpps ihop med två knappar som sitter ihop med varandra så de kan regleras till större en midja.


Bensprunden är gjorda på insidan av benen! Och här har någon lagat lite med langettstygn.Handsydda knappar vid benknäppningen. Visst är det fint? Och en virkad spets längst ner.

För att dokumentera modellen och måtten ordentligt tänkte jag göra en ritning på mammeluckerna. Man kan ju få för sig att sy ett par eller någon annan kanske är intresserad. Jag tänkte också virka upp spetsen och göra en beskrivning. Det är sånt här som jag "går igång" på!


3 kommentarer:

Annika sa...

Jag vill absolut sy ett par mamelucker. Superfina.:)

Annika sa...

Jag vill absolut sy ett par mamelucker. Superfina.:)

ozelote sa...

Oj, vad fina!