Sidor

Höst

Höst

Om mig

Mitt foto
Textillärare och fyrabarnsmamma. Gör det mesta inom textil.

onsdag 8 augusti 2012

Kofta klar!

Min kofta är nu klar! Stickad i Ullcentrums Linea i en uderbar petrolblå färg. Det har inte gått åt mer garn är 2,5 hg. Med stickor nr 3,5 blev den precis så gles som jag ville ha den. Jag har utgått i från Claras enkla basbeskrivning på hur man stickar en uppifrånochnerkofta som du kan se här . Det var precis vad jag behövde för att komma igång med att sticka uppifrånochner. Jag lade till 7 m i framkanterna till knäppningen. På bilden ser det ut som den en ärmen är längre men det är den inte.
Uppläggningen i halsen blev ganska lös och töjbar vilket kommer att leda till att den åker ner över axlarna. För att undvika det virkade jag på en kant i efterhand med kräftmaskor eller baklängesmaskor och virknål nr 2,5. Då blev halsen fast och inte så töjbar. Nederkanten stickade jag med stickor nr 3 för att få den lite fastare.Och ingen människa kan se att den sista knappen är av en annan sort! ( se mitt förra inlägg )


Jag kommer helt klart att hålla mig till att sticka uppifrånoch ner i fortsättningen. Det går fort, det är enkelt och det blir snyggt! Tack Clara!Lite tur ska man ha! Jag köpte en tygbit till en kjol i Söderköping i sommar. Färgen passar precis till koftan.
Mönster till kjolen har jag gjort själv efter en gammal kjol. Helt nöjd!

3 kommentarer:

ozelote sa...

Fin färg på koftan!

Clara sa...

Vad kul att stickat efter mitt mönster! Som kofta blev den ju superfin, och jag älskar verkligen färgen!

Medea sa...

Snygg kjol!! OCH tröja förstås. Kul när man får till matchningar.