Sidor

Höst

Höst

Om mig

Mitt foto
Textillärare och fyrabarnsmamma. Gör det mesta inom textil.

söndag 30 mars 2014

Vårstickning

Jag konstaterar att det är lågsäsong i bloggvärlden just nu! Aldrig ( så länge som jag hållit på i alla fall ) har det varit så glest mellan inläggen som nu och jag är inte bättre själv. Det oerhört tidiga våren och ljuset gör att man får annat att göra än att hålla på med stickning hela kvällarna. För mig är det så i alla fall. Nu är det trädgård, skog och hus som tar tid, förutom att jag har ett jobb som tar kraft.
Eller är det så att många har lämnat bloggandet till förmån för Facebook och Instagram istället??? Tråkigt i så fall, tycker jag. Själv har jag aldrig riktigt förstått mig på Facebook och i Instagram följer jag några men är själv inte alls aktiv med inlägg och bilder. Det finns många stickare som "instagrammar". För mig ger bloggandet mer än dessa snabba och "direkta" medier som Facebook och Instagram är. Jag behöver lite mera tid på mig men jag är väl gammaldags därvidlag.

Strunt samma, jag har i alla fall en stickning på gång och det blir väl några varv stickade då och då. Min Mon petit gilet raye stickas i Drops Alpakka i blått, grönt och grått. Min blir längre och utsvängd i nederkanten. Garnet är inte det roligaste att sticka i men nu var det det som jag hade hemma och då ska det väl stickas upp. Eller? Det är en ganska långsam och monoton stickning med långa räta och aviga varv. Men jag gillar färgerna mycket.
9 kommentarer:

Tina sa...

Väldigt vackra färger! Det ska bli roligt att se hur det färdiga plagget ser ut när du är klar.

Garnhumlan sa...

Du skriver precis det som jag tänkt. Och jag är också sådan som inte riktigt förstår mig på Instagram och Facebook. Så låt oss hoppas att bloggandet lever vidare. Fin kofta. Jag håller på med en likadan i alpaca och supersoft.

Heidi sa...

jag föredrar också bloggandet, även om jag har både Facebook och instagramkonto, men där ägnar jag mig åt annat än stickning:)

Alpacka är verkligen inte skönt att sticka med, men resultatet brukar bli desto bättre, så håll ut - det kommer att bli jättefint när det är klart:)

Heidi sa...

jag föredrar också bloggandet, även om jag har både Facebook och instagramkonto, men där ägnar jag mig åt annat än stickning:)

Alpacka är verkligen inte skönt att sticka med, men resultatet brukar bli desto bättre, så håll ut - det kommer att bli jättefint när det är klart:)

Fröken Slöjd sa...

Vilka underbara färger ihop!

Fröken Slöjd sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
gunilla på Gotland sa...

Hej Mia. Jag följer din blog men kommenterar inte så ofta. Men ska bli bättre på det. Jag använder fb ganska flitigt. När man har vänner över hela landet så är det praktiskt att kolla in vad alla håller på med. Din kofta ser jättefin ut härliga färger.Den tar tid.Vi har fått vårt 5.e barnbarn nu i februari. Julia fick en Blanka helt underbart och mycket kul att sticka till henne. Gunilla från Gotland

Kerstin sa...

Jag håller också på bloggandet. Men jag tror och hoppas att nedgången i inläggen bara är tillfällig. Det är ju vår!
Jag använder både FB och bloggen men på olika sätt. Jag gillar att bloggen tar lite tid. . Fb ersätter inte bloggen. Den rullar man bara igenom. Bloggar stannar man upp vid och läser.

kråkspark sa...

Gunilla , hälsa alla och gratulera Julia! Våra barn har inte kommit så långt ännu.Har ni vägarna förbi Hälsingland så titta gärna in!