Sidor

Höst

Höst

Om mig

Ägnar min tid åt textil i alla former, trädgård och lagar av allt som den ger, läser och reser

onsdag 8 augusti 2012

Kofta klar!

Min kofta är nu klar! Stickad i Ullcentrums Linea i en uderbar petrolblå färg. Det har inte gått åt mer garn är 2,5 hg. Med stickor nr 3,5 blev den precis så gles som jag ville ha den. Jag har utgått i från Claras enkla basbeskrivning på hur man stickar en uppifrånochnerkofta som du kan se här . Det var precis vad jag behövde för att komma igång med att sticka uppifrånochner. Jag lade till 7 m i framkanterna till knäppningen. På bilden ser det ut som den en ärmen är längre men det är den inte.




Uppläggningen i halsen blev ganska lös och töjbar vilket kommer att leda till att den åker ner över axlarna. För att undvika det virkade jag på en kant i efterhand med kräftmaskor eller baklängesmaskor och virknål nr 2,5. Då blev halsen fast och inte så töjbar. Nederkanten stickade jag med stickor nr 3 för att få den lite fastare.Och ingen människa kan se att den sista knappen är av en annan sort! ( se mitt förra inlägg )


Jag kommer helt klart att hålla mig till att sticka uppifrånoch ner i fortsättningen. Det går fort, det är enkelt och det blir snyggt! Tack Clara!



Lite tur ska man ha! Jag köpte en tygbit till en kjol i Söderköping i sommar. Färgen passar precis till koftan.
Mönster till kjolen har jag gjort själv efter en gammal kjol. Helt nöjd!

3 kommentarer:

ozelote sa...

Fin färg på koftan!

Clara sa...

Vad kul att stickat efter mitt mönster! Som kofta blev den ju superfin, och jag älskar verkligen färgen!

Efwa - Medea sa...

Snygg kjol!! OCH tröja förstås. Kul när man får till matchningar.